8 produse alcoolice scutite de plata accizelor

8 produse alcoolice scutite de plata accizelor

8 produse alcoolice scutite de plata accizelor.

In ultima perioada toti contribuabilii se feresc de accize, asa ca astazi m-am hotarat sa iti vorbesc despre cateva produse alcoolice pentru care nu se platesc accize. Acestea se impart in 2 categorii, produse utilizate in industria alimentara/farmaceutica si produsele  create de catre persoane fizice  pentru consum propriu.

Subiectul este unul foarte vast, dar momentan iti voi prezenta doar 8 produse:

a) Produse alcoolice utilizate in industria alimentara/farmaceutica

1) Alcool etilic sau produse alcoolice complet denaturate, conform prescriptiilor legale, sau denaturate si folosite pentru crearea  de produse care nu sunt destinate consumului uman.

2) Produse alcoolice utilizate pentru producerea otetului, producerea de medicamente sau folosite in industria cosmetica.

3) Produse alcoolice utilizate pentru producerea de arome alimentare, destinate preparari altor produse alimentare sau bauturi nealcolice.

4) Produse alcoolice utilizate in scop medical in spitale si farmacii.

5) Produse alcoolice  destinate prepararii de alimente sau bauturi nealcolice ce au o concentratie ce nu depaseste 1,2 % din volum.

b) Bauturi alcoolice produse de catre persoane fizice pentru uz propriu

1) Este excepatata de la plata accizelor berea fabricata de persoane fizice si consumata de catre acestea si membrii familiilor lor, cu conditia sa nu fie vanduta.

2) Este exceptat de la plata accizelor vinul fabricat de persoana fizica si consumat ce catre aceasta si familia sa, cu conditia sa nu fie comercializat.

3) Sunt scutite de la plata accizelor bauturile fermentate, altele decat berea si vinul, fabricate de o persoana fizica si consumate de catre aceasta si membrii familiei sale, cu conditia sa nu fie vandute.

Acestea au fost cele 8 produse alcoolice scutite de plata accizelor. Articolul de astazi a fost unul foate scurt, dar voi reveni in curand cu cateva articole mai ample. Pentru ca am ajuns la final sunt curios sa-mi spui ce tip de produse scutite de plata accizelor cunosti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *