Cele 4 principii care stau la baza stabilirii impozitelor in Romania

Multe persoane fizice si juridice se confrunta periodic cu probleme legate de plata impozitelor. Din acest motiv am deschis o categorie speciala in care voi posta doar articole despre fiscalitate. More »

TVA pe intelesul tuturor

In articolul de astazi vom discuta despre taxa pe valoarea adaugata (TVA). Intrucat subiectul este unul de interes major m-am hotarat sa impart articolul in mai multe parti, iar astazi vom discuta despre cateva notiuni de baza. More »

Sfera de aplicare a impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice

A venit momentul sa discutam si despre impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice (contribuabili). Toate persoanele fizice rezidente (de nationalitate romana sau straina), care realizeaza in anumite conditii, ... More »

8 principii contabile generale

Elementele prezentate in situatiile financiare anuale simplificate se evalueaza conform unor principii contabile generale. Am indentificat cele mai importante principii, iar acestea sunt in numar de 8. More »

 

Afla cum sa te instruiesti in domeniul investitiilor si afacerilor

Afla cum sa te instruiesti in domeniul investitiilor si afacerilorDin articolul de astazi vei afla cum sa te instruiesti in domeniul investitiilor si afacerilor intr-un mod cat mai eficient. Pentru a va creste rapid fluxul monetar, dezvoltati-va aptitudinile necesare oamenilor de afaceri si investitorilor, dupa care implicati-va in rezolvarea marilor probleme. In adancul acestor probleme salasuiesc oportunitati financiare imense.

Daca reusiti sa va specializati in rezolvarea problemelor de afaceri, veti dispune de un flux monetar care va depasi cu mult cheltuielile, in timp ce cunostintele din domeniu va vor ajuta sa deveniti un investitor inteligent. Problemele finaciare pot fi gasite la orice pas. De fapt, exista una chiar dupa colt, care asteapta sa o identificati si sa o rezolvati.

Impozitul pe veniturile realizate de microintreprinderi

Impozitul pe veniturile realizate de microintreprinderiAstazi vom discuta despre impozitul pe veniturile realizate de microintreprinderi. In scopul asigurarii unor venituri mai ridicate la bugetul de stat si pentru simplificarea evidentei asupra operatiunilor efectuate de unii agenti economici care au o activitate redusa din punct de vedere valoric, a fost instituit de catre Ministerul de Finante impozitul asupra veniturilor obtinute de microintreprinderi.

Persoanele juridice care intra sub incidenta acestui impozit indeplinesc urmatoarele conditii:

Afla cele mai importante 4 metode de evaluare a stocurilor

metode de evaluare a stocurilor

In zilele noastre aprovizionarea este un element important in cadrul oricarei organizatii. Pentru asigura o aprovizionare optima, agentii economici sunt nevoiti sa foloseasca periodic anumite metode de evaluare a stocurilor.

Cum se stabilesc tarifele pentru serviciile de contabilitate

Cum se stabilesc tarifele pentru serviciile de contabilitatePentru articolul de astazi am gasit un subiect foarte interesant de discutat. Atat prestatorii de servicii contabile, dar mai ales clientii, sunt interesati de calitatea si de pretul acestor servicii.

In continuarea materialului vom discuta despre criteriile prin care se stabilesc tarifele pentru serviciile de  contabilitate. Cele mai importante criterii sunt urmatoarele:

  • Obiectul de activitate
  • Gradul de complexitate al activitatii
  • Numarul de angajati
  • Volumul de documente
  • Cifra de afaceri

Primul pas pentru stabilirea tarifului este facut de fapt atunci cand se stabileste primul contact telefonic sau prin e-mail. Majoritatea clientilor doresc sa afle pretul de la primul contact pentru a evita eventuale surprize neplacute si in general acestea pot fi cauzate de preturile exagerate.

Sfera de aplicare a impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice

Sfera de aplicare a impozitului pe veniturile realizate de persoanele fiziceA venit momentul sa discutam si despre impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice (contribuabili). Toate persoanele fizice rezidente (de nationalitate romana sau straina), care realizeaza in anumite conditii, venituri pe teritoriul Romaniei si/sau in strainatate se incadreaza in categoria contribuabililor.

Fac parte din aceasta categorie urmatoarele persoane:

a) Persoanele fizice rezidente, cu domiciliul in Romania pentru veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei.

8 principii contabile generale

8 principii contabile generaleElementele prezentate in situatiile financiare anuale simplificate se evalueaza conform unor principii contabile generale. Am indentificat cele mai importante  principii, iar acestea sunt in numar de 8.

In prezentul articol voi prezenta cele 8 principii si fiecare dinte ele va fi insotit de cateva explicatii:

1) Principiul contabilitatii de angajamente

Acest principiu se aplica inclusiv la recunoasterea  dobanzii aferente perioadei, indiferent de scadenta acesteia. In acest caz evaluarea este de fapt procesul prin care se determina valoarea la care elementele situatiilor financiare anuale simplificate sunt recunoscute in contabilitate si prezentate in bilant, in contul de profit si pierdere simplificate.

TVA pe intelesul tuturor

TVA pe intelesul tuturorIn articolul de astazi vom discuta despre taxa pe valoarea adaugata (TVA). Intrucat subiectul este unul de interes major m-am hotarat sa impart articolul in mai multe parti, iar astazi vom discuta despre cateva notiuni de baza.

Mai intai as vrea sa vedem ce este de fapt taxa pe valoarea adaugata:

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) este principalul impozit indirect din punct de vedere al volumului incasarilor la bugetul de stat, precum si din punct de vedere al sferei de aplicare.