Cum se stabilesc tarifele pentru serviciile de contabilitate

Cum se stabilesc tarifele pentru serviciile de contabilitatePentru articolul de astazi am gasit un subiect foarte interesant de discutat. Atat prestatorii de servicii contabile, dar mai ales clientii, sunt interesati de calitatea si de pretul acestor servicii.

In continuarea materialului vom discuta despre criteriile prin care se stabilesc tarifele pentru serviciile de  contabilitate. Cele mai importante criterii sunt urmatoarele:

  • Obiectul de activitate
  • Gradul de complexitate al activitatii
  • Numarul de angajati
  • Volumul de documente
  • Cifra de afaceri

Primul pas pentru stabilirea tarifului este facut de fapt atunci cand se stabileste primul contact telefonic sau prin e-mail. Majoritatea clientilor doresc sa afle pretul de la primul contact pentru a evita eventuale surprize neplacute si in general acestea pot fi cauzate de preturile exagerate.

Pentru a evita astfel de momente neplacute firmele serioase vor solicita balanta prin e-mail sau iti vor cere sa completezi un formular ca cel de aici. In functie de datele furnizate se poate transmite un pret aproximativ. Cam toate firmele au stabilite deja cam 3-4 pachete de servicii si astfel, persoana cu care intri in contact isi va da seama cam in ce pachet se incadreaza firma ta.

Urmatorul pas este stabilirea unei intalniri pentru o mai buna cunoastere a celor doua parti si discutarea mai multor detalii.

Ultimul pas si cel mai important este semnarea contractului. Mai ales firmele care se promoveaza pe internet folosesc diverse oferte pentru a-si mari portofoliul de clienti. Aceste oferte sunt valabile la semnarea unui contract pe o perioada de minim un an.

Ofertele sunt variate si se adreseaza atat firmelor nou infiintate cu un volum redus de activitate, cat si firmelor cu vechime. Iata  cateva exemple de oferte gasite pe site-urile de specialitate:

  • Reducere X % pentru 3 luni la semnarea unui contract pe minim un an.
  • Reducere Y % pentru toata perioada la semnarea unui contract pe minim un an.
  • Servicii gratuite timp de 2 luni la semnarea unui contract pe minim un an.
  • Infiintare societate fara onorariu (platesti doar taxele la stat) la semnarea unui contract de servicii contabile pe minim un an.

Pentru a intelege mai bine acest tip de oferte poti vizualiza un exemplu concret aici. Revenind la semnarea contractului, inainte de a semna te sfatuiesc sa-l citesti cu atentie  si sa aduci in discutie orice nelamurire. De asemenea, poti cere un exemplar si te poti consulta cu un jurist sau cu o alta persoana apropiata care este mai competenta decat tine in acest domeniu.

Tarifele trebuie sa fie cat mai transparente si vor fi stabilite in functie de evolutia afacerii tale si de numarul documentelor care vor fi inregistrate in contabilitate. Daca este necesar discuta cu prestatorul fiecare detaliu in parte, doar asa vei putea sti exact ce ai de plata, cat ai de plata si pana cand trebuie achitat.

Inainte sa inchei as vrea sa iti prezint pe scurt si stabilirea tarifului in functie de numarul de documente. Pot exista tarife fixe ca in exemplele de mai jos:

  • Firme fara activitate W ron/luna
  • 1 – 10 documente lunare X ron/luna
  • 11 – 30 documente lunare Y ron/luna
  • Pentru firme cu peste 100 de documente lunare preturile se negociaza.

Cam atat am avut de povestit despre  modul in care se stabilesc tarifele pentru serviciile de contabilitate si ne auzim saptamana viitoare cu un nou articol. Tu ce tarif lunar platesti  pentru a asigura firmei tale serviciile contabile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *